marți, 15 ianuarie 2008

Cum ma pregatesc pentru viata muncii in U.E?

Nu există suficiente locuri de muncă pentru tineri şi, totuşi, nu există suficiente persoane care să ocupe locurile de muncă existente! Uniunea Europeană cere să se pună capăt acestui paradox, insistând că fiecare trebuie să aibă un rol în societate.
Statisticile sunt sumbre. Cel puţin unul din zece tineri cu vârste între 25 şi 29 de ani este şomer: 10% în Danemarca, Irlanda şi Ţările de Jos şi peste 25% în Finlanda, Polonia şi Slovacia. Un tânăr european din şase abandonează timpuriu studiile.
Persoanele necalificate îşi găsesc cu greu un loc de muncă, iar structurile de carieră sunt precare. În total, în 2006, tinerii între 15 şi 29 de ani reprezentau aproximativ 40% din şomerii Uniunii Europene.
În această săptămână, odată cu începerea şcolii, a fost publicată o comunicare prin care Uniunea recomandă creşterea investiţiilor în tineri ca o soluţie cheie pentru remedierea acestei situaţii. Familiile, profesorii şi angajatorii deopotrivă trebuie să se implice.
Ţările membre sunt încurajate să-şi sporească eforturile pentru a reducere gradul de abandon şcolar, îmbunătăţi perspectivele profesionale pentru tinerii care părăsesc şcoala şi consolida relaţia dintre mediul de afaceri şi învăţământ.

Niciun comentariu: